World of Warcraft: Haastattelussa Christian

World of Warcraft on yksi maailman suosituimpia nettipelejä (MMORPG). Peliä pelaa noin 8-13 miljoonaa pelaajaa. WoW julkaistiin 23.11.2004, ja siihen on tullut tähän mennessä kaksi lisäosaa; The Burning Crusade (16.01.2007) ja Wrath of the Lich King (13.11.2008). WotLK myi ensimmäisen vuorokauden aikana 2.8 miljoonaa kappaletta. Lisäosa Catalysm on tulossa marraskuussa 2010.

Miten harrastamaan?

  • Kokeile 10 päivää ilmaiseksi (Battle.net).
  • Päivitä kokeilutunnus aidoksi ostamalla peli lisäosineen. Kaupan päälle kuukausi ilmaista peliaikaa.
  • Luo hahmosi, pelaa, löydä uusia kamuja ja hyvä kilta.

WoW on kuukausimaksullinen peli joka maksaa noin 10-13 euroa riippuen miten maksaa, ja jokainen lisäosa maksaa erikseen. Päivitykset ovat ilmaisia, ja ne tuovat joskus lisää sisältöä.

WoW:n perusidea on tehdä paljon tehtäviä, etsiä parempaa kamaa käytettäväksi sekä tappaa paljon vihulaisia (pve) ja vastapuolen pelaajia (pvp). Maksimitaso tarjoaa Heroic-luolastoja sekä isojen ryhmien raideja. Herkkuna päällä on lemmikkien ja muiden tarpeettomien juttujen keräämiset.

Luen aktiivisesti MuroBBS:n foorumia missä tämäkin peli on aktiivisesti esillä, joten poimin kaksi aktiivista keskustelijaa pyytääkseni heiltä haastattelua. Kiekura-nimimerkillä kirjoitteleva Christian lupautui haastatteluun. Hän pelaa trollishamaanilla nimeltä Lokrei Ravencrest-serverillä kiltassa Electric Wizards (Armory).

World of Warcraft: Toinen maailma

Kuinka kauan olet pelannut wowia ja mistä innostus alkoi?
Tulisko siitä tuossa se 4 tai 5 vuotta täyteen. Innostus lähti aika perus-asioista. Asuin silloin vielä maalla ja pelasin siellä Warcraft kakkosta, jonka olin saanut kummiltani lahjaksi. Lisäksi pelasin Tibiaa joka on 2D-peli, levutettiin charactereita ja pelattiin muiden kanssa internetissä. Sain sitten isoveljetä uuden koneen ja kaveri sanoi, että lopetetaan Tibia ja ostetaan tämmöinen peli kuin World Of Warcraft. Noh minä ostin ja siitäpä se sitten lähti.

Kuinka monta hahmoa sinulla on (ja miksi niin monta)?
Tällä hetkellä vain kaksi level 80. Tulen levuttamaan vielä monta level 80/85 kun tuo uusi lisä-osa tulee syksyllä. Hahmoja on siksi niin monta, koska tykkään levuttaa niitä uusia hahmoja ja kun se hahmo on level 80 alkaa peli tavallaan alusta ja alkaa kaikki hauskuus. Pitää hankkia parempaa gearia, pääsee raidaamaan, PvP alkaa kunnolla. Mutta minulla oli TBC (siis edellinen lisä-osa The Burning Crusade jossa maksimilevu oli 70) myös kaksi level 70. Hunter ja Shaman. Mutta lopulta päätin myydä accounttini.

Kauanko olet pelannut päähahmollasi, ja miksi se on muita parempi?
Tällä shamaanilla vasta pari kuukautta, kuukauden maksimilevelillä. En näe sitä muita parempina. Jokainen class on hyvä, hyödyllinen ja hauska. Se riippuu vain pelaajasta itse. Minä vain nautin shamaanilla pelaamisella.

Kuinka usein raidaat viikossa?
No guildin kanssa sen 3-6 kertaa viikossa. Yleensä 3-4 päivänä joinakin päivinä saatan raidata sen 6-7 tuntia päivässä jos tulee toinen raidi toisen perään. Sitten vielä jotkin raidit mitä Pugitan. Eli suunnilleen jokapäivä.

Paljonko pelaat wowia päivässä?
Päivässä hieman riippuu. Viikonloppuisin olen yleensä juomassa/kavereiden kanssa. Mutta sanotaan noin 9-12 tuntia päivässä.. Kuhan pääsen töihin se tulee tippumaan paljon. Noin 5-6 tuntiin.

Mitkä ovat pelaamisen kustannukset?
Siis ensin ostat pelit, jotka tekevät sen 60-70e. Sitten se onkin noin 11-12 euroa kuukaudessa. Nämä ovat pakolliset kustannukset. Sitten on tietysti jotain muuta esim. voit vaihtaa characterisi miehestä naiseksi jne. Nämä eivät ole pakollisia vaan vapaaehtoisia.

Mikä innostaa sinut pelaamaan päivästä toiseen samaa peliä?
Erinlaisuus, suosio, todella hyvä toteutus. Voit tehdä jokapäivä eri asioita, tekeminen ei varmasti lopu.

Mimmoisena pelaajana itseäsi pidät?
Semmoinen rento, hyvä omasta mielestä aika taidokas ja tiedän asioista aika paljon. PvP en osaa eikä pahemmin kiinnostakkaan. Rento helposti tutusttava heppu. Pelaan tätä huvin vuoksi.

Onko sinulla ns. ”livekamuja” samalla serverillä?
Ei enää. Olen pelannut melkein koko wowi ”urani” ajan yhdellä samalla serverillä IRL-kavereitteni kanssa. Nyt vaihdoin servua, koska pääsin parempaan guildiin. Ja olen tyytyväinen vaihtooni.

Mistä löytyi ensimmäiset kunnon kaverit pelistä?
No edelliseltä servulta. Mutta tällä nykyisellä on niin paljon enemmän suomalaisia, että tällä hetkellä täällä minulla on paljon paljon enemmän kavereita.

Kiltanne hakee lisää väkeä riveihinsä. Mikä tekee teidän kiltastanne muita paremman ja miksi kannattaa liittyä juuri siihen?
Eihän se nyt maailman paras ole jos katsotaan näitä PvE boss tappoja (joissa ykkösenä on muuten suomalainen kilta Paragon). Mutta tykkään kyllä killasta todella paljon. Otettu todella hyvin vastaan, heti tuli spotti raideihin ja olenkin siitä asti ollut joka raidissa mukana.

Electric Wizards ei ole liian vakava kilta. Pelissä tärkeintä on se hauskuus, eli ei vedetä ihan pallopunasena, mutta sitä edistystäkin pitää tulla, sillä sekin on hauskaa ja siitä nauttiin kun kaataa bossin jota on reenannut kauan. Mumblessa on kiva jutella ihan niitä näitä ja heittää läppää kiltachätissä. Luultavasti tulen olemaan tässä killassa niin kauan kuin se on vain mahdollista.

Parhaimmat muistosi wowista?
Luultavasti ne kun sain huntterin ja shamaanin level 70 ja saatiin guildin kanssa kaadettua jotain vaikeita bosseja. Wotlk ehdottomasti EW-kiltaan joinaaminen. Odotetaan jospa saisi tuon tämän hetken pahimman bossin down. Eiköhän se tule olemaan se ykkös moment sitten.

Hienoin PvP-tapposi?
En pelaa pahemmin PvP joten ei niitä voi eritellä. Mutta hauskimpia on ehdottomasti jotkut tiukat ja pitkät tappelut.

Noloin tilanteesi?
Ei ole vielä itse asiassa sattunut mitään kovin noloa. Tai ei ainakaan tule mieleen.

Pelaamisen huonot puolet?
Huonoja puolia ovat ne, että peliin jää helposti koukkuun ja pitää pelata enemmän ja enemmän, että saavuttaa jonkin tavoitteen nopeasti. Mutta nykyään pelaaminen vähentynyt vain siksi, että näen raidaamisen ainoana ilona ja lähinnä vain ne raidit teen. Myös rahaa menee jonkun verran, pitää olla edes jonkinlainen kone ja saattaa jopa pilata kavereisuhteita, ellei osaa pitää pelaamista rajoissa. Ihan henkilöstä itsestään kiinni. Varsinkin koulunkäynti saattaa kärsiä, mutta edelleen henkilöstä itsestä kiinni. Saattaa siihen vaikuttaa moni muukin asia, mutta siitä voi syyttää myös peliä.

Suretko peliin kulutettua aikaa?
En sure peliin menetettyjä tunteja. Olen itse päättänyt milloin pelaan, ja joka hetkestä olen nauttinut ja pitänyt.

Mimmoisia vinkkejä haluaisit toivottaa uusille pelaajille?
Rohkeasti vain mukaan! Vaikka se levutus saattaisi tuntua tylsältä, tai tuntuu vievän pitkään, älkää välittäkö. Pitää vain ajatella mitä kaikkea voi tehdä level 80 ja jos se levutus tuntuu tylsältä voihan sitä kokeilla vetää PvP. Se palkitaan kun pääset level 80. Seuratkaa aktiivisesti wow aiheisia sivustoja esim mmp-champion, goblinexplosives. Roheasti mukaan ja pelamaan tämä on hauskaa. Pitää vaan muistaa pitää se rajoissa ja antaa aikaa kavereillekkin.

Naxxramas – Frostwyrm Lair

Video ei liity haastattelijan hahmoihin tai kiltaan, mutta näyttää vähän raidausta.