EuroBillTracker: haastattelussa Petri

Huhtikuun alkupuolella lähetin haastattelukyselyitä muutamille MuroBBS:n käyttäjille, mutta ainoastaan nimimerkkillä petri6 kirjoittava henkilö vastasi. Kiireiden takia haastattelun saaminen ja artikkelin kirjoittaminen on hiukan venähtänyt, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. En tunne Petriä, joten en osaa kertoa hänen elämästään mitään.

Petri kertoo harrastuksestaan

Aloitin setelien seuraamisen jo vuoden 2002 alussa, kun löysin linkin eräältä foorumilta. Olen aina tykännyt keräillä kaikenlaista, joten tämä oli luonnollinen jatke sille.

Olen aina käyttänyt lähes poikkeuksetta käteistä, nykyään tosin ehkä pääosin EBT:n takia, mutta samalla se myös helpottaa paljon rahankulutuksen seuraamista. Harrastaminen näkyy siinä, että pyrkii varaamaan aina tarpeeksi merkattuja seteleitä matkaan ja pistämään vaihtorahat toiselle puolelle kukkaroa.

Seuraan tarkasti seteleitä, ja pyrin merkkaamaan jokaisen saamani setelin sivustolle. Jos jokin seteli jää joskus merkitsemättä, rupeaa se jopa hieman harmittamaan.

Seteleitä minulla on tällä hetkellä 5155 ja osumia 160. Uudet osumat lämmittävät aina mieltä, tosin osumien suuri määrä on tehnyt sen, että kaikista ”arkisista” (esim. oman paikkakunnan sisäisistä ilman hauskoja kommentteja) osumista ei osaa enää nauttia samalla tavalla kuin alussa. Pisin osuma on 1527km, Brysselistä Uuteenkaupunkiin (tosin tämän setelin olen luultavasti itse tuonut Suomeen). Myös Itävaltaan minulta löytyy yksi osuma (siellä en ole koskaan käynyt).

Hyvinä puolina tietysti osumista saatava mielihyvä. Tämän lisäksi rahankäyttöä on helpompi seurata ja toimiipa EBT myös pienenä päiväkirjana paikoista, joissa on tullut käytyä.

Huonoja puolia en oikeastaan keksi, jollei lasketa sitä pientä mielipahaa, kun seteli joskus jää kirjaamatta.

Setelien kirjaaminen, seuraaminen ja kaikki sivun toiminnot ovat täysin ilmaisia.

Kannustaisin kaikkia lukijoita tutustumaan tähän harrastukseen, tätä kun voi harrastaa niin monella eri tavalla. Jotkut kirjaavat vain muutaman kukkarossaan olevan setelin, toiset taas kaikki mahdolliset, jotkut kiertävät paikkoja ja metsästävät täpliä setelikartalle jne. Kaikki ovat tervetulleita ja yhtä arvokkaita. Sinunkin lompakossasi voi olla tälläkin hetkellä seteli toiselta puolelta maailmaa.